Ajankohtaista

03.03.2021 klo 14:45
Lucia-Vesper Kotkan kirkossa 13.12 klo 19. Kirjallisuusviikon avajaiset ma 15.11. klo 18 ja perjantaina 12.11. elokuviin. Skillaa istuttamaan, katso kutsu. Oslon matka ja syysristeilu siirtyvät. Loviisanmatka joudutaan peruuttamaan koronan takia.

Lucia-Vesper 13.12.2021 klo 19

  • Kotkan kirkossa
  • Ohjelmalehtiset 5 tai 10 euroa (vapaaehtoinen), tuotto kotkalaisten lapsiperheiden joulun tukemiseen.

Elokuva "Yhdet vielä" 12.11.2021 klo 18.30

  • Kinopalatsissa, ilmaislippuja
  • Lisätiedot jäsenkirjeessä

Kirjallisuusviikon avajaiset

Maanantaina 15.11. klo 18 Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avaussanat lausuu Kotkan Pohjola-Norden ry:n puheenjohtaja Susanne Öksnevad, jonka jälkeen kirjastotoimenjohtaja Mikko Niemi sytyttää kynttilän. Kotkan kaupunginteatterin näyttelijä Lise Holmberg lukee viikon teeman ”Unelmat ja kaipaus” tekstin Sally Salmisen Katrina-romaanista. Tämänkertaisena kirjailijavieraana on viime vuonna Raija-teoksellaan Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kotkalainen Ritva Hellsten. Hän kertoo kirjoistaan ja kirjoittamisestaan. Mukana tilaisuudessa on myös kustantamo Aviadorin edustaja Vesa Tompuri.

Katso linkeistä materiaalit. Linkki 1, Linkki 2, Linkki 3

Skillaa istuttamaan

Oslon matka ja syysristeily siirtyvät

  • Espoon yhdistyksen järjestämä Oslon matka siirtyy syksyyn 2022
  • Liiton kaavailema risteily siirtyy kevääseen 2022

 

Loviisan matka peruuntuu

Loviisan matkalle on ilmoittautunut 80 henkilöä, mutta se joudutaan peruuttamaan koronan takia. Matka yritetään järjestää myöhemmin.

Liitto teki rikosilmoituksen entisestä pääsihteeristään

Pohjola-Nordenin liittohallitus päätti kokouksessaan 11.7.2021 tehdä poliisille rikosilmoituksen entisen pääsihteerinsä Michael Oksasen toimista. Syynä on epäily merkittävästä ja vuosia jatkuneesta Pohjola-Nordenin ja Pohjola-Nordenin tukisäätiön varojen kavalluksesta.

Tapaus on erittäin valitettava. Hyvä, että se on tullut ilmi ja asia tutkitaan. Mahdollinen rikos koskee Suomen Pohjola-Nordenin Helsingissä toimivaa kattojärjestöä. Kotkan Pohjola-Norden on itsenäinen yhdistys, eikä mahdollinen rikos liity mitenkään meidän toimintaamme ja varoihimme. Toki kavallus kattojärjestön ja tukisäätiön varoissa heikentää niiden mahdollisuuksia tukea paikallisyhdistysten, meidänkin, toimintaamme.

Kotkan Pohjola-Norden käynnistää syksyn toiminnan puutarhaneuvos Heikki Laaksosen vetämällä puistovaelluksella Katariinan meripuistossa 12.8. Tietoa syksyn tapahtumista on jo nettisivuillamme olevassa jäsenkirjeessä.

Tässä linkki liiton tiedotteeseen.

 

Matti ja Susanne Liiton hallitukseen

Matti Erävala ja Susanne Öksnevad valittiin Liiton hallitukseen vuosille 2021 - 2023. Mattihan on oman yhdistyksen hallituksen sihteeri ja Susanne puheenjohtaja.

Liittokokouksessa käsiteltiin myös julkisuudessakin esillä olleita Pohjola-Nordenin entiseen pääsihteeriin Michael Oksaseen kohdistuneita varojen väärinkäyttöepäilyksiä. Selvitystyön tehneen Ernst&Youngin edustaja Markus Nylund esitteli liittokokoukselle saatuja tuloksia. Liittokokous kävi aiheesta pitkän ja perusteellisen keskustelun. Liittokokous myönsi hallitukselle vastuuvapauden, mutta Michael Oksaselle vastuuvapautta ei myönnetty.

Koko tiedote löytyy tästä linkistä.

 

Leena ja Seppo kunniajäseniksi

Kotkan Pohjola-Norden r.y. on kutsunut Leena Ilkka-Salosen ja Seppo Salosen  kunniajäsenikseen 17.1.2021 tekemällään päätöksellä tunnustuksena vuosikymmenien omistautumisesta, intohimosta ja ahkeruudesta Kotkan Pohjola-Nordenin ja Pohjola-Nordenin hyväksi.

Kunniajäsenyys oikeutta osallistumaan yhdistyksen kokouksiin ja käyttämään puheenvuoroja siellä. Kunniajäsen on jäsenmaksusta vapaa.

Vuosikokous 2021

Vuosikokous hyväksyi 23.3.2021 vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi hallitukselle tili- ja vastuuvapauden. Myös toimintasuunnitelma 2021 ja talousarvio hyväksyttiin. 

Yhdistyksen hallitukseen valittiin Susanne Öksnevad (puheenjohtaja), Riikka Luostarinen, Matti Erävala, Matti Jylhä-Vuorio, Paula Parjo, Antti Paloneva ja uusina jäseninä Petra Cranston ja Juha Attenberg. Toiminnantarkastajaksi valittiin Susanna Heikkinen ja varalle Jarmo Koivisto.

Koronatilanteen takia kokous pidettiin TEAMS-kokouksena. Kokousmateriaali löytyvät alla olevista linkeistä.

Kokouksen esityslista

Liite 1 §6 Toimintakertomus 2020

Liite 2 §7 Tuloslaskelma ja tase

Liite 3 §7 Toiminnantarkastuskertomus

Liite 4 §9 Toimintasuunnitelma 2021

Liite 5 §11 Talousarvio 2021

 

Pohjolan viikko

Pohjola-Norden järjestää mittavan paketin ohjelmaa Pohjolan viikolla 22.3. alkaen. Tietoa tapahtumista ja linkit tapahtumiin ovat tässä/alla.  Tapahtumia on järjestämässä Pohjola-Nordenin lisäksi monet muut pohjoismaiset organisaatiot.

Lisäksi Pohjola-Nordenia kannattaa seurata myös sosiaalisessa mediassa, jossa julkaistaan viikon aikana paljon erilaista materiaalia. Pohjola-Norden löytyy Facebookista ja Instagramista nimellä pohjolanorden.

Sivuja päivitetään jatkuvasti.

Pohjolan viikon ohjelmassa on paljon mielenkiintoista 

Kouluja varten kerättyyn materiaaliin pääset tästä linkistä.  

  • Svenska nu haluaa kannustaa opettajia juhlistamaan Pohjolan päivää kouluissa tarjoamalla ilmaista opetusmateriaalia ja tietoa Pohjoismaista ja itsehallintoalueista.
  • GONORDEN -TIETOVISASSA,testaat tietosi Pohjolasta.Täältä löydät valmiit kysymykset, vastauspohjan sekä kunniakirjat osallistujille.

  • NORDISK SKOLCHATT - NORDENS DAG

 

Pääsihteerin siirtäminen sivuun tehtävästään toistaiseksi