Lemminkäinen 7.4. klo 13 Kansallisteatterissa

22.03.2018 klo 18:05
Matkan hinta on jäsenmaksun maksaneille 45 euroa (muille 60 euroa)
Ilmoittautumiset puheenjohtajalle ja maksu 5.3. mennessä yhdistyksen tilille (muista viitenumero).
Bussi: Karhulan la-asema klo 10, Kotkan la-asema klo 10.15, Squash-hallin pysäkki klo 10.30, Sutelan pikavuoropysäkki klo 10.35.

Juha Hurme: LEMMINKÄINEN

Komedia Suomenniemeltä

Pieni näyttämö. Kantaesitys Kalevalan päivänä 28.2.2018

Fleming, huikenteleva nuorukainen, on patologinen valehtelija ja rehentelijä. Hänen siskonsa Lemminkäinen on käytännöllinen ja urhea, viisas ja neuvokas toimija, joka ratkoo ongelmia veljensä haihatellessa. Sisarukset kuuluvat huijarikoplaan, jonka pomona toimii heidän äitinsä, lapsiaan epätasaisesti rakastava Ema. Liigaa täydentävät viisas ja laiska juoppo Tiera, hänen vaimonsa, koplan kirjanpitäjä ja loitsuasiantuntija Tuira sekä Kyllikki, Flemingin konflikteille altis vaimo. Kaikenlaiseen vilunkiin erikoistunut kopla kiristää suojelurahoja, ryöstelee ja pitää lystiä rannikkoseudun asukkaiden kustannuksella sekä riitelee keskenään, kunnes heitä vastaan nousee ylivoimaisen mahtava matriarkka ja emansipoitunut nero, rouva Louhivuori joukkoineen. Ja loppu on mytologiaa.

Juha Hurmeen uutuusteos Lemminkäinen on ovela ja hillittömästi remeltävä komedia huijarikoplan noususta ja tuhosta Suomenniemellä viikinkiaikana, noin tuhat vuotta sitten. Uusimman historiantutkimuksen faktoja fiktioon villisti hämmentävä teatteriesitys tuulettaa kalevalaista kuvastoa Hurmeen jäljittelemättömään tyyliin ja paiskaa katsojan aikamatkalle ennennäkemättömään menneisyyteen. Lemminkäinen pohjautuu Hurmeen kirjoittamaan maailman kulttuurihistoriaan Niemi, joka ilmestyi Teoksen kustantamana syksyllä 2017.

Rooleissa

Tomi Alatalo, Kristiina Halttu, Saara Kotkaniemi, Cécile Orblin, Terhi Panula, Antti Pääkkönen ja Marja Salo

Muusikot

Oskari Lehtonen ja Jesse Ojajärvi

Ohjaus

Juha Hurme

Lavastus ja pukusuunnittelu

Heini Maaranen

Musiikki, valosuunnittelu, koreografia

Petra Poutanen-Hurme, Kalle Ropponen, Saara Hurme,  Seppo Kumpulainen, Ines Kakkonen

Lähde: http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/lemminkainen/